Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükşehi̇ri̇n ‘Meme Kanseri̇ Eği̇ti̇mleri̇ Devam Edi̇yor

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ‘ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR’ ANLAYIŞIYLA BAŞLATTIĞI MEME KANSERİ EĞİTİMLERİNE KIRSAL MAHALLELERDE DEVAM EDİYOR. 1-31 EKİM MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA YAPILAN EĞİTİMLER ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİNİ VURGULAMAYI AMAÇLIYOR.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ‘ERKEN

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ anlayışıyla başlattığı meme kanseri eğitimlerine kırsal mahallelerde devam ediyor. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında yapılan eğitimler erken teşhisin önemini vurgulamayı amaçlıyor.

Kızılağaç Mahallesi’nde ilk eğitim verildi

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi kadın sağlığına yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi. Meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenecek olan eğitimlerle, kadınların kendi kendine meme muayenesi yapma konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi. Proje Ula’ya bağlı Kızılağaç mahallesinde devam etti.

Büyükşehir’den tam destek

Eğitimler sonrasında mamografi taramasına yönlendirilmesi uygun görülen kadınlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla en yakın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) taşınması planlanıyor. Kontrolleri tamamlanan kadınlar, yine belediyenin araçlarıyla evlerine geri götürülecek. Bu hizmet, kadınların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak erken teşhis ve tedavi şansını artırmayı amaçlıyor.

Özlem Can, “İnsanların daha erken tanı ile daha erken teşhis ile hayatlarını daha konforlu devam ettirebileceklerini inanmaları gerekiyor. Bu eğitimler bu nedenle daha sık yapılmalı ve daha geniş kitlelere ulaşmalı diye düşünüyorum” dedi.

Doktor Olcay: “Eğitimlerimizle erken teşhisin önemine değiniyoruz”

Kadınlara eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Doktoru Tuba Çınar Olcay, “Meme kanserinin risk faktörlerini, kimlerin risk altında olduğunu, kendi kendine meme muayenesi yapmayı, muayene esnasında neler dikkat edilmesi gerektiğine değiniyoruz. En son aşamada da hangi durumlarda doktora başvurulması gerektiğini anlatıyoruz. Bu eğitimlerle erken tanının önemini kadınlarımıza anlatıyoruz. Bu şekilde hem hastalığın ilerlemesini geciktiriyoruz hem de tedaviyi kolaylaştırıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT MEZBAHA
Sıradaki Haber 10 Yılda 253 Bi̇n 359 Hayvan Kesi̇ldi̇